Roždestvenská púť staroštýlnych veriacich Zemplína

11.01.2016 15:46

 

 

Pútnický chrám v Nižnej Rybnici pod svojim krovom prijal pravoslávnych veriacich, ktorí hoc žijúc v prevažne novoštýlnom prostredí snažia sa svoju vieru žiť podľa starého, juliánskeho kalendára - v duchovnej radosti, zozbieraní z rôznych kútkov eparchie, sme ako jedná rodina mohli radostne vyspievať do sveta : S NAMI BOH, ČUJTE VŠETKY NÁRODY...

 

Staroštýlni veriaci oslávili sviatky Christovho Narodenia

v pútnickom chráme v Nižnej Rybnici

 

Pozdravujeme všetkých, ktorí sa spolu s nami radovali v rybnickom pútnickom chráme a okúsili kúsok blahodati Božej počas Roždestvenských sviatkov podľa juliánskeho kalendára. Tešili sme sa spolu s domácimi, ako aj s veriacimi blízkeho, či ďalekého okolia.

Bol to neopísateľný pocit plný milosti Božej, keď chrámom veriaci ľud zaspieval: "Roždestvo Tvoje...", a na Utreni všetci z úprimnej radosti spievali: "Dnes Christos v Viflejémi raždajetsja ot Ďivy...". Bolo to niečo neuveriteľne krásne, naplnené blahodaťou, ktorú sme si odniesli do svojich príbytkov !

Aj touto cestou by sme sa chceli v mene všetkých poďakovať, predovšetkým Nášmu Spasiteľovi Hospodinovi Isusovi Christovi za tento čas. Takisto poďakovanie patrí vladykovi Jurajovi, ktorí požehnal túto "Roždestvenskú púť staroštýlnych veriacich", ako aj o. Nikodímovi Dušanovi Tomkovi za slúženie. Veríme, že sa v rybnickom chráme ešte v hojnejšom počte budeme môcť stretnúť opäť o rok ! CHRISTOS RAŽDAJETSJA !!! 

staroštýlni veriaci Zemplína

 

© 2012 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode