Svätá Tajina Jeleosvjaščenija v Nižnej Rybnici

17.12.2012 16:59

 

 

V sobotu 15. decembra sa v pútnickom Uspenskom chráme v Nižnej Rybnici zišli v hojnom počte veriaci z arcidekanátov Sobrance a Michalovce, aby cez sv. tajiny Cirkvi mohli prijať uzdravujúci dotyk Božej pravice.

Sv. tajinu Jeleopomazania (Pomazania chorých sv. olejom) slúžili - mitr.prot. Bohuslav Senič, tajomník biskupského úradu a správca farnosti v Sobranciach; prot. Marian Čičvák, sobranecký arcidekan a srávca farnosti Úbrež; prot. Michal Džugan, správca farnosti Strážske; prot. Peter Bzík, správca farnosti Šamudovce, ktorý sa tiež veriacim prihovoril v slove po Evanjeliu; prot. Volodymir Mertzyn, správca farnosti Podhoroď; jerej Vasilij Lembey, správca farnosti Ruský Hrabovec a miestny duchovný jerej Dušan N. Tomko.

Sviatosťou pokánia prisluhovali - mitr. prot. Juraj Sičák, správca farnosti Ubľa; jerej Marek Gubík, správca farnosti Zemplínska Široká a jerej Ivo Ozimanič, správca farnosti Bežovce.

Po sv. tajine Jeleopomazanija následovala sv. liturgia, ktorú spevom doprevádzal Zbor sv. Rastislava z katedrálneho chrámu sv. Cyrila a Metoda v Michalovciach.

Sláva Hospodu Bohu za tento požehnaný čas, kedy znova a znova si Boh zozbieral Svoje stádo, Svoj ľud, ktorý z láskou a vierou sa započúval do Jeho spásonosného slova a s nádejou prijal plné milosti požehnanie Cirkvi cez sv. tajiny a uzdravujúci dotyk Božieho odpustenia a uzdravenia.
 
Fotografie z duchovnej akcie Pomazania chorých v našom chráme si môžete pozrieť v našej fotogalerii.

 

© 2012 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode