... zo "starého" Klokočova do "nového"

25.08.2016 13:01

 

 

/ 20. august 2016 /

Krátko pred celoeparchiálnymi slávnosťami v Nižnej Rybnici, sa zrodila spontánna myšlienočka pár veriacich - myšlienka súkromnej púte zo "starého" Klokočova, kde pred výše 346 rokmi sa zázračne začala rodiť úcta ku Klokočovskej Matke Božej, ktorá práve v tomto ťažko skúšanom čase zaplakala nad veriacim národom pod Vihorlatom, do pravoslávneho "nového" Klokočova - Nižnej Rybnice, kde už pár rokov sa obnovuje úcta pravoslávnych k Matke Božej, spojená práve z touto historickou udalosťou.

Celú trasu, v sobotu pred Celoeparchiálnymi slávnosťami, z centra obce Klokočov, od terajšieho gr.kat. chrámu, cez obce Kusín, Jovsu, Porubu p. Vihorlatom, Jasenov, Ruskovce a nakoniec poľnými cestami do Nižnej Rybnice (čiže skoro 20 km), s Božou pomocou a požehnaním Vysokopreosvieteného vladyku Juraja, ktorý spolu s malou skupinkou duchovných a veriacich týmto dali počiatok ďalšej krásnej tradícii pravoslávnych michalovsko - košickej eparchie spojenej s úctou klokočovskej Matke Božej.

Dá Hospodin Boh, že o rok Matka Božia si pritiahne mnohých ďalších a hlavne mladých už k druhému ročníku púte, ktorú už dnes môžeme nazvať "S MÁRIOU DO NEBA, CESTOU ZO STARÉHO DO NOVÉHO KLOKOČOVA".

 

Nech každého z Vás požehnáva Hospodin a Matka Božia ochraňuje + 

 

© 2012 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode