MODLITEBNÉ BDENIE SO SVÄTÝMI

25.08.2016 22:39

 

 

/ Nižná Rybnica, 20 - 21. august 2016 /

Aj tohtoročné celoeparchiálne slávnosti sme prežili v prítomnosti veľkých duchovných pokladov, ktoré s požehnaním Vysokopreosvieteného vladyku Juraja, arcibiskupa michalovsko – košického, boli na čas modlitebného stretnutia pri klokočovskej ikone Matky Božej, ktorá už niekoľko rokov zhromažďuje pravoslávnych nášho kraja v pútnickom chráme v Nižnej Rybnici, prinesené k poklone a pre duchovné posilnenie veriacich.

Z milosti Božej sme sa mohli skloniť pred časticou dreva Svätého a Životodárneho Kríža, na ktorom bol za nás ukrižovaný náš Spasiteľ Hospodin Isus Christos, ktorá pochádza z monastiera Stavrovuni na Cypre, a ktorú monastieru podarovala sv. apoštolom rovná cisárovná Helena.

Už tradične boli k poklone vystavené sv. ostatky spravodlivých rodičov Bohorodičky sv. Joakima a Anny, ku ktorým sa aj počas celého roka slúžia v rybnickom chráme akafisty s prosbami o požehnanie našich rodín, mládeže, za uzdravenie rodinných problémov.

Prvýkrát sme v našom chráme privítali ostatky novodobých svätcov – veľkého svätca Srbskej pravoslávnej cirkvi sv. Nikolaja Velimiroviča, biskupa žičského a ochridského; sv. vyznávača a nezištného lekára Lukáša, arcibiskupa Krymského a sv. kňaza Athanasia Chamakiotisa z Amarusie (Athény). Práve vzor a nasledovanie života novodobých svätých bol nosnou myšlienkou tohotoročných duchovných slávností – myšlienkou k zamysleniu, inšpirácii a rozhodnutiu sa pre SVÄTOSŤ V SÚČASNEJ DOBE.

 

© 2012 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode